آرايش پسران
اما به راستي چرا پسران ايراني آرايش مي کنند؟ دو روانشناس و مشاور خانواده به اين سوال پاسخ مي دهند.
آرايش پسران سالانه چقدر هزينه مي برد؟
آيا بي برنامگي کشور جوان ها را به سمت آرايش کردن سوق داده است؟
سيد احمد جليلي مشاور انجمن روانشناسي ايران در رابطه با علت آرايش مردان مي گويد: کليه مشکلات را با هم و در يک بسته بايد ديد و اينگونه نباشد که مانند فيلي که در تاريکي هست کسي دست به خرطوم آن بزند و بگويد لوله است و ديگري دست به پاي آن بزند و بگويد ستون است ولي از دور اگر درست به آن نگاه کنند مشخص است که فيل است. اين مسائل هم جزء جزء نگاه کردن ندارد.
دکتر جليلي در پاسخ به اين سؤال که: آيا به نحوي در پسراني که آرايش مي کنند گرايش و خوي دخترانه وجود ندارد گفت: ممکن است وجود داشته باشد و يا نباشد، اکنون آنقدر آرايش مردان فراگير است که اگر بگوييم احساسات دخترانه در اين افراد هست آنوقت هويت جنسي در جامعه از بين مي رود. من فکر نمي کنم در همه اين افراد تمايلات دخترانه وجود دارد.
وي افزود: اين يک نوع عصيان بر عليه مکانيزم هايي است که مي گويد اين کار را بکن و آن کار را نکن. اينگونه امر و نهي ها واکنش ايجاد مي کند و اغلب واکنش ها بيمارگونه است، بايد از امر و نهي هاي بيهوده جلوگيري کرد و کارهاي هدايتي را نيز انجام داد. سؤالي که مسئولان بايد پاسخ دهند اين است که چرا در سي و چند سال اخير جامعه ما از نظر اخلاقي روز به روز در حال سقوط است؟
قبح آرايش مردان در جامعه ما ريخته شده است
آرايش مردان و پسران، بي هويتي يا طغيان؟
دکتر اصغر کيهان نيا، مشاور خانواده و متخصص رفتار درماني با برشمردن علت آرايش مردان گفت: آرايش مردان چند علت دارد، يکي از اين علل نداشتن اعتماد به نفس است. افراد هر چقدر اعتماد به نفس پاييني داشته باشند يعني از درون قوي نباشند نياز دارند که ظاهر خود را با تزئينات و آرايش بيارايند تا به اعتماد به نفس برسند غافل از اينکه با اين کار خود را در انظار عموم کوچک مي کنند.
علت دوم، توجه است. جوانها نياز به توجه دارند، نياز به ديده شدن دارند بنابراين آرايش مي کنند تا ديده شوند.
وي افزود: علت سوم، رسانه ها مانند اينترنت، ماهواره و… است. ديدن آرايش برخي مردان در خارج از کشور توسط اين رسانه ها باعث مي شوند که جوان ها الگو بگيرند.
مورد چهارم که پنهان است و کسي زياد به آن توجه نمي کند اعتراض است، اعتراض به مقررات و سختگيري هاي خانه، مدرسه، دانشگاه، محيط و مسئولين است. جوان ها وقتي نسبت به چيزي اعتراض دارند آنچه را که مسئولين مي گويند درست برعکس آن را اجرا مي کنند.
دکتر کيهان نيا ادامه داد: پنجم، افزايش زيبايي است، برخي از مردان فکر مي کنند هر چقدر زيباتر باشند و آرايش کنند بهتر مي توانند جنس مخالف را جذب کنند. در صورتي 20 درصد از اينگونه افراد با آرايش مي توانند جنس مخالف را جذب کنند، 80 درصد دختران از اينگونه پسران متنفرند. دختران اعتقاد دارند که مرد نبايد آرايش کند و زير ابرو بردارد، مرد بايد اقتدار و کلام قوي داشته باشد.
اين فارغ التحصيل رشته رفتارشناسي افزود: زنها، مردي که مقتدر است را بيشتر دوست دارند تا مرداني که فانتزي هستند و اداي دختران را در مي آورند، فقط در طبقه فرودست، کم اطلاع و کم خرد اينگونه افراد مورد توجه قرار مي گيرند. دختراني که عقل گرا هستند هيچوقت به مرداني که آرايش مي کنند توجه نمي کنند.
وي با انتقاد از فرهنگ سازي غلط تلويزيون گفت: مثلاً من کارگري را مي شناسم که زير ابروهاي خود را بر مي دارد و آرايش مي کند، وقتي که يک کارگر اين کار را مي کند اوج فرهنگ سازي غلط را مي توان مشاهده کرد. قبح آرايش مردان در جامعه ما ريخته شده است، وقتي که تلويزيون برنامه اي مي گذارد که در آن مجري و يا هنرپيشه زير ابروهاي خود را برداشته و آرايش کرده چه انتظاري مي توان از افراد جامعه داشت. نبايد به اينگونه افراد ميدان داد، وقتي که تلويزيون يک هنرپيشه را با اين وضع نشان مي دهد بايد منتظر بماند که افراد جامعه از ظاهر اين فرد الگو بگيرند و آرايش کنند.
منبع
پي نوشت:
سايت شاخه طوبي
آخرین نظرات